• Inlezen van portefeuilles

    Met onze Excel import/export module kunt u eenvoudig grote portefeuilles inlezen.

Waarderen conform marktwaarde

pdf Brochure

Wilt u als woningcorporatie uw vastgoedportefeuille waarderen conform marktwaarde in verhuurde staat, geheel volgens de het rapport “Handboek modelmatig waarderen marktwaarde” van het Centraal Fonds Volkshuisvesting aan Minister voor Wonen en Rijksdienst. Het web-based Taxatie Management Systeem (TMS) van fluX biedt u de oplossing!

Direct aan de slag

ToezichthouderAls Woningcorporatie kunt u direct aan de slag met onze ‘’Woningcorporatiemodule’’. Geen implementatie en bijbehorende dure consultants. U meldt zich eenvoudig aan via onze website. Vervolgens wordt uw account geactiveerd. Met onze Excel import/export module is het mogelijk om uw gehele bezit te importeren waardoor u snel aan de slag kunt met het waarderen van uw portfolio!

De oplossing voor woningcorporaties

wocofluX ontwikkelt sinds 2010 taxatiesoftware voor o.a. het Taxatie Management Instituut (TMI). Met meer dan 1.000 gebruikers is fluX marktleider op het gebied van taxatiesoftware. Onze gebruikers zijn o.a.: taxateurs, financiële instellingen, consultants, beleggers en woningcorporaties. Inmiddels hebben ruim 50 woningcorporaties gekozen voor onze oplossing voor het waarderen van hun bezit conform het handboek ‘’Marktwaarde in Verhuurde Staat’’.

Implementatie Handboek 2018 en updates

fluX heeft nauw contact met het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Min.BZK) zodat wijzigingen & updates van het handboek razendsnel kunnen worden geïmplementeerd. Op deze wijze kunnen woningcorporaties de waarderingen tijdig afronden. Definities en berekeningen zijn afgestemd met gebruikers en expertgroep.

Hoe werkt het TMS

U hebt de mogelijkheid om meerdere portefeuilles aan te maken met daaronder één of meer complexen met verhuurbare eenheden. Het aantal portefeuilles, complexen en verhuurbare eenheden zijn ongelimiteerd en kunnen worden aangemaakt door het inlezen (importeren) van een excel-bestand. Deze stap kunt u zelfstandig (meermaals) uitvoeren, is eenvoudig, snel en efficiënt. Daarnaast bestaat er tevens de mogelijkheid om handmatig in het systeem complexen en / of verhuurbare eenheden aan te maken.

 Vervolgens kunt u starten met de waardering van uw vastgoedportefeuille of een complex toekennen aan een taxateur die vervolgens een externe waardering kan uitvoeren c.q. valideren. Bij de externe waardering kunt u door middel van een workflow-schema de status van de waardering volgen totdat deze in conceptvorm bij u wordt afgeleverd. Dit gehele proces verloopt binnen het TMS van fluX.

Video workflowmodule

Trainingen

trainerNa activatie van uw woningcorporatiemodule dient u binnen 3 maanden een training te volgen om zo optimaal gebruik van de module te kunnen maken. De totale kosten voor deze training bedragen EUR 425,- per persoon exclusief btw. De trainingen worden gegeven in het Planetarium te Amsterdam.

Tijdens deze training wordt kort stilgestaan bij de Discounted Cash Flow waarderingsmethodiek voor doorexploiteren en uitponden en natuurlijk het werken met het TMS van fluX.

Licentiekosten

Het TMS van fluX wordt aangeboden op basis van een vast jaarbedrag per gebruiker.  Voor €2.700,- per jaar (excl. BTW) kunt u direct aan de slag. Verder hoeft u zich zorgen te maken over back-ups en vertrouwelijke gegevens.

Reeds aangesloten

De onderstaande woningcorporaties hebben gekozen voor de oplossing van fluX.
Onze oplossing is geschikt voor zowel kleine als grote corporaties.

Maakt u gebruik van de Woningcorporatiemodule en zoekt u een taxateur of consultant

Helpdesk

Hebt u support nodig?
+31 (0)85 401 63 70
Neem contact op met onze helpdesk
Bereikbaar op werkdagen van:
09:00 – 18.00 uur